Over Brouwerij Barst

Benieuwd hoe Brouwerij Barst tot stand is gekomen, laat alles Barsten en lees vooral verder! 

Hoe is het begonnen?
Dat is een leuke vraag die wij vaak krijgen. Uiteraard draait het allemaal om hobby, passie en vriendschap. In ons geval is het allemaal begonnen met een all-in startpakket. Een doos vol onbekende artikelen wordt thuisgestuurd en dan is het een kwestie van proberen. Elke keer een stapje extra, elke keer een stapje moeilijker en elke keer een stapje beter.

Barst Bieren Ontwikkelen
Vervolgens zijn er natuurlijk veel proeverijen, een berg aan leeswerk en jammer genoeg ook een paar “op je gezicht” momentjes. Van een ongecontroleerde vergisting, naar een gecontroleerde. Steeds meer dingen werden ons duidelijk en daarmee kwamen de wensen voor een nieuwe installatie.

Brouwerij Barst Wordt Geboren
Kilo’s aan mout en hop vlogen voorbij maar toch bleef er iets kriebelen, namelijk; het delen van ons bier met de lokale bevolking.

Waar komt onze naam vandaan?
We hebben maanden zitten nadenken over een naam, prijsvragen bedacht, hulp van kennissen vrienden en familie en dat alles voor een perfecte naam die maar niet lijkt te komen. Door alle hectiek vergeet je waar het echt om gaat; gezelligheid, goede producten en uiteraard genieten. Daarom, kan ons die naam Barsten!

Maak kennis met de Eigenaren van Brouwerij Barst

Brouwerij Barst

Zeger van der Stelt

Mede oprichter Brouwerij Barst

Stan de Laat

Mede oprichter Brouwerij Barst

Hoe de bieren worden ontwikkeld?

Elk ingrediënt is zorgvuldig gekozen

De bieren van Brouwerij Barst worden volledig zelf ontworpen. Er wordt geen gebruikgemaakt van zogenaamde “kloonrecepten”. De ingrediënten worden zorgvuldig gekeurd en zelf ingekocht. Hierdoor zijn de recepten van Brouwerij Barst uniek te noemen. Een leuk feitje is dat receptontwikkeling van barst blond meer dan 2,5 jaar heeft geduurd. Recepten zijn door en door getest in de proefbrouwerij van Brouwerij Barst, gevestigd in Made. Pas als het recept na tevredenheid wordt ervaren door een focusgroep wordt het bier in de grote brouwerij gebrouwen zodat we iedereen hetzelfde genietmoment kunnen garanderen.

Brouwerij Barst is een craft bierbrouwerij in Made, gemeente Drimmelen.

Als het bier goed is, kan de naam Barsten